Sunday, December 14, 2008

Kena prank lagik!!!!! Agaga~~~

Selama beberapa ari nie, fana ngan zoe selalu melepakkan diri mereka di meja makan dan juga di bilik lily..
Rupa-rupanya, tak ku sangka bahwasanya kelepakan mereka itu mengandungi agenda tersendiri...........

Tersebut lah pada suatu hari yakni semalam.
Aku telah merajok ngan si incik biru sebab telah meletakkan game pada ranking yang lebih atas daripada aku (dalam erti kata lain tak teman aku gi kedai buku.. agaga~).
Maka aku pon g kedai buku sebagai lone ranger. Duh.
Balik umah aku makan lunch la, lapo.
Tempe memanggil2 aku da.
Selalunye pas lunch ak akan tros masok bilek, tapi ntah mengape smlm aku telah lepak bersama-sama housemates ak kat sofa.
Kitorang borak2 pasal tiket balik bulan 2.

Apparently lily tak tau yang aku da beli tiket dan aku beli 4hb.
Aku tak tau lar knape, tapi lily hangin 1 badan.
Mungkin dye rase left out or hatsoever ak pon xtaw, tapi lpas tuh dye bangun dan tros hempas pintu bilik.
Aku terkesima. Terkedu.
Apekah??
Aku nie dah sah2 la takleh orang mara kat ak.
Maka ak pon lari g masok bilek dan melalak sekuat2 hati aku sambil berfikir camne la ak nak idop lagik 5taon kat cni dengan housemate mara aku bla3.
Sampai sesak nafas ak nanges. Bongek tol. Agaga~ Pas da penat nanges, ape lagik, tido la.

Bangun2 da lewat ptg, ak semayang asar sume.
Pastuh fana cakap malam tu nak g TA, kua uwet nak byr uwet bibik ngan nak makan sane.
Aku hangguk jela. Mate da sbijik bola pingpong.

So pas sume da siap, kitorg pon g la.
Pas da kua uwet, zoe kate dye n lily nak g guardian beli brg.
Aku ngan muke sengal nih diam je la x kate pape.
Ikot je fana g pizza hut.
Beratur bapak la panjangnye.
Bile pekerja pizza hut tuh ckp nk meja utk bape org, aku ckp la 4.
Spjg beratur tu aku tgk fana gelisah smcm je, tp ak xdela syak pape.

Zoe ngan lily pon siket punye lame.
Beli kat guardian ke tolong keje kt guardian ak pon xtaw. Agaga~
Sampai la turn kitorg kt depan,
ak tgk dye banyak bg org laen masok dl.
Kurengs. kitorg kat 4 org jek. Awat org laen dpt dl. Tapi pasal ak malas nak pk, ak pon wat la bodo.
Pastuh kitorg pon dapat masok.
Masok je, ak blur.
Ak kire kusi, 1,2,3..... 10? Apekah?

Sumpah ak blur.
Ngah lepak2, ttbe apai masok ngan x bagi salam dan tanpa rasa bersalah teros dudok dan kate nak air. Apekah????
Pastuh dye kua, g kat biru, masok balek.. bla3. Sampai la 1 umah dorg da dudok.
Pastuh baru la zoe ngan lily sampai.

Disebabkan ak malas nak pk pape lagik, n dorg pon dgn lajunye mengorder,
ak pon wat bodo jelah.
Bagos gak dorg nie ade, tayah pk nak makan ape. Ngap aje. Sume da ade kt dpan mate.
Sampai la dkat lbey krg kol 10lbey kot.
Ade la 1 lagu nie berkumandang, ala2 lagu kat Atlantis Anchol tuh.
Aku ingt lagu tuh tujuannye nak menghalau kitorg supaye balek...
Pastuh bile tocet cakap, baru ak pasan rupe2nye tuh lagu birthday. Agaga~

Then disbbkan meja kitorg dkt ngn kaunter,
ak nampak la sorg pekerja nie pegang kek birthday.
Dalam hati ak, sape punye besday la nie.. bestnye ade surprise party.
Pastuh ttbe pekerja tuh ltak kek tu dkt meja kitorg. Aik???

Puas la ak dok pk, dak2 umah kitorg nie sape lagik besday bulan 12 selain ak ngan si incik Biru?
Rupe2nye.. bila dipusing, dekat kek tuh tertulis...

"Happy birthday Ika n Biru"

Waaaa.. terharu nak mampos ogayyhhhh???
Aku ngan si incik Biru dua2 blur n touched n terkesima n stunned n ape2 jela yang sewaktu dengannya. Sebab sumpah kitorg 2 org mmg had no idea about this.
Dak2 dua umah nie telah bersatu padu dan bekerjasama membuat pakatan murni dalam membuat surprise party utk kitorg. Mekasih sgt3. :))

Tapi! Cite tidak abes di situ saje..........

Pas da amek2 gamba, tiup2 lilin, kitorg pon balek...
Bile da balek, ak lepak la ngn housemates ak kat sofa.
Borak punye borak, potong kek lagik ape2 segala,
pastuh ttbe zoe kate, "ika, g masok bilek sekarang." Apekah????

Ak pon melangkah dengan longlainya masok bilek.
Astagaaa.. atas katil tuh ade adiah rupenye.
Aku pon bukak.. rupe2nye dorg bagi adiah beg. Sob3. Terharu.
Dorg da plan benda nie b4 my birthday lagik rupenye.
Termasok lah sekalik prank si lily mara kat aku sume tuh. Kuang jaqqqq!! :P
Dan tanpa disangke kemerajokan ak terhadap incik biru dan semua yg aku buat pon mcm follow the flow je, memudahkan lagik plan dorg bejalan dgn lancar. Hahah.

Kesimpulannya, this is my best birthday ever. Saye sayang mereka. :))


:girl_14::girl_11::girl_9::girl_4::girl_15::girl_16:

12 comments:

x-emriust said...

tahniah2 berjaya gak rncngan zoey yek

x'emriust said...

tahniah2 berjaya gak rncngan zoey yek

apai_apai said...

aku xbsalah..
aku dh ckp,
jgn wat ika nanges ape sume..
huhu..
btw,
muke ika mmg muke mangse prank..

aryany said...

Cian adik along...asik jd mangsa prank.Wakaka...Cayala geng tehkotakxtra (zoe,lily n fana).Korg mmg best.Thanks ek coz jaga adik along n eppy kan dia kt sana.Alg nk sgt jumpa korg yg giler2 ni.

zoe sawyer said...

encik apai..
anda tidak kate semue itu..
anda kate semua yg sebaliknya..
mau bukti??
:P

whutever pun..mmg agk berssatu padu gak la nk wat sme nie..thnx all..

alang..patek nk jumpe kande jua..
wwawawawa...

[e.i.y.k.a.a] said...

wahaha. apai ko jgn tipu.
ak taw ko yg mmberi smgt kat zoe supaya menunjukkan unsur2 darkside pade dri beliau.

muke ak muke mangse prank?
xleh blah tol..... =.='

along.. dorg bab2 prank eka mmg nombor 1..agaga~
tapi best! suke!

terharu gile... :))

pOpkoRnt said...

tharu?? hikhik macm nk mintk lg jek...i boley je nk blakon2 nih..
huhuh along meh la dtg umah kitorng~~ =)

Mayu said...

sesape yg de link utk download lagu birthday kt pizza hut 2 tlg bg kt ak ek,nk bg incik biru dgr tiap2 ari...

zoe sawyer said...

lagu??
mcm gurindam je ak dgr..
ak cr..ak cr..
tp seres macam lagu kat atlantis..
dgr 5 kali da bole hafal the whole song!

ika nk lagi ke??
ble2 bole..
bende2 last minute plannin lagi havoc..
sedia berkhidmat utk plan lagi bagos

fAnA said...

ha???
nk wt lg ke???
pnt la blakon...
hik2....

[e.i.y.k.a.a] said...

huhu.
surrender2.

arituh pn da mcm bola pingpong.
kalo kne lagik jadik basketball tros. huhu.

lgpn asek org je kne..
laen la pulak.. hehe. :P

pOpkoRnt said...

huhuhu eika kan aisyah~ surela slalu kene hikhik